360 graders video - Global

GLOBAL

Global er et af de mest spektakulære og brugbare formater fra et 360 graders videokamera. Billedet vises nogenlunde, som det er optaget, og det giver er formidabelt overblik hele vejen rundt. Et meget ægte fornemmelse af 360 grader. Samtidig kan det let klippes sammen med andre videobilleder, selv om der bliver sort rundt i kanten.

Her er flere eksempler på globale 360 graders videoer (skift gerne til fuld skærm):

Rundtur i butik

Farvestrålende tøj, stoffer og souvenirs faldbydes til både turister og lokale på markedet i Omans hovedstad Muscat.

Her får du i dobbelt forstand en rundtur i en af de mange butikker på markedet. Kameraet bæres rundt på en stand – og videoen er i formatet global med kameraet nedad.

Duer hele vejen rundt

Det er næsten, som om duerne flakser rundt om hovedet på en, når man ser dette korte klip i formatet global.

Ved havnekajen (Muttrah Conriche) i Omans hovedstad Muscat tripper duerne rundt om kameraet til noget skræmmer dem. Et helt specielt fugleperspektiv.

Hele fiskemarkedet rundt

Der køres fisk, der renses fisk og der sælges fisk. Fra morgenstunden er der gang i fiskemarkedet i den gamle bydel Muttrah i Muscat, Oman.

Fiskene er kommet friskfangede i små både, der anløb ved solopgang. Videoen er en tur rundt blandt hajer, tun og katte på markedet, så forhåbentlig får du et godt overblik i formatet global.

Havnen i 360 grader

Oman og hovedstaden Muscat er fyldt med gamle forter og tårne. Også på en lille halvø langs havnefronten Muttrah Corniche.

Et helt fantastisk sted at få overblik over både by og havnefront. Global-formatet kommer rigtig til sin ret, når der er himmel næsten hele vejen rundt – tårnet er selvfølgelig i vejen. Men et sted skulle vi jo stå…

Souq’en rundt

Med det globale format får man alle sælgerne, de tildækkede kvinder og deres velklædte mænd med i et billede, der for alvor viser kaos i souq’en (markedet) i Muscat, Oman.

Kom med på en tur med mange synsindtryk – man kan næsten dufte krydderierne, røgelsen og parfumen…

Kom med til det gamle Oman

Kvinderne bager papirtyde brød, rister kaffe over bål og presser olie ud af en bønnemasse, som de har gjort i 400 år i oasebyen Al Hamra ved foden af bjergene i det nordlige Oman.

Det lille Bait al Safah-museum bringer gæsterne med tilbage til livet i Oman ind til for 60-70 år siden. Få det hele med i Global.