360 graders video - Panorama

PANORAMA

Panorama er et af de mest brugbare formater fra et 360 graders videokamera. Billedet giver er formidabelt overblik hele vejen rundt. Samtidig kan det let klippes sammen med andre videobilleder, selv om der bliver sorte bjælker i top og bund.

Her er flere eksempler på 360 graders video som panoramabillede (skift gerne til fuld skærm):

Gåtur i butik

I souq’en (markedet i Dubai) faldbydes farvestrålende tøj og souvenirs til både turister og lokale.

Kameraet holdes her på en lang stang, så du kommer rundt i hele butikken og kan følge med i 360 grader. Men det er svært at holde kameraet stille:-)

Duer hele vejen rundt

Ved havnekajen (Muttrah Conriche) i Omans hovedstad Muscat er duerne blevet fodret og tripper rundt om Virtual Reality-kameraet uden at ænse det.

Lige ind til noget skræmmer dem, og de flakser over kameraet i 360 grader. Et fedt billede i panoramaformatet.

Hele fiskemarkedet på én gang

I Muscat, Oman, anløber fiskerne den lille havn i den gamle bydel Muttrah tidligt om morgenen, så fiskene er klar til markedet fra solopgang.

Her var næsten ingen turister og ingen problemer med at få lov til at filme – så her kan du opleve hele det lille marked i 360 graders panorama.

Havnen i 360 grader

På en lille halvø lidt syd for den gamle bydel i Muscat, Oman, ligger et kanontårn fra et af de mange gamle forter i området.

Fra tårnet får man et fantastisk overblik over både by og den lange havnefront, Muttrah Corniche. Især når man hænger et 360 graders kamera ud fra tårnet.

Alle indtryk fra Souq’en

Souq’en (markedet) i Muscat, Oman, er en farvestrålende oplevelse med indiske sælgere, lokale mænd i lange kjortler og med mere eller mindre tildækkede kvinder.

Det kan være svært at overskue, når man er der – prøv om du kan følge med i 360 grader…

Kom med til det gamle Oman

I den 400 år gamle oaseby Al Hamra ved foden af bjergene i det nordlige Oman viser et lille museum, hvordan omanerne levede for 60-70 år siden.

Et par ældre kvinder bager papirtyde brød, rister kaffe over bål og presser olie ud af en bønnemasse. Alt sammen på et enkelt panoramabillede.