360 graders video - Ring

RING

Ringen er et af de meget specielle formater fra et 360 graders videokamera. Billedet giver et anderledes overblik, hvor man ser fremad (180 grader) i den ene ring og tilbage i 180 grader i den anden ring. Man bestemmer selv, hvor skæringspunktet mellem de to dele skal ligge. Billedet kan let klippes sammen med andre videobilleder, selv om der bliver sorte områder i billedet.

Her er flere eksempler på 360 graders video som ring (skift gerne til fuld skærm):

Gåtur i butik

I souq’en (markedet i Dubai) faldbydes farvestrålende tøj og tingeltangel til både turister og lokale.

Kameraet holdes her på en lang stang, så du kommer rundt i hele butikken og kan følge med i de to gange 180 grader på yder- og indersiden af ringen.

Tilbage til det gamle Oman

I Al Hamra ved foden af bjergene i det nordlige Oman viser et lille museum, hvordan omanerne levede fra for 400 år siden frem til 1970’erne.

Et par ældre kvinder bager papirtyde brød, rister kaffe over bål og presser olie ud af en bønnemasse. Her præsenteres museet Bait al Safah i ringformatet.


Hele fiskemarkedet i ring

I den gamle bydel i Omans hovedstad Muscat anløber fiskerne den lille havn så tidligt, at fiskene er klar til det nærliggende marked fra solopgang.

Her er næsten ingen problemer med at få lov til at filme – så her kan du opleve hele det lille marked i ringformatet.

Havnen frem og tilbage

På en lille halvø langs havnefronten Muttrah Corniche i Muscat, Oman, ligger et kanontårn fra et af de mange gamle forter i området.

Fra tårnet får man et fantastisk overblik over både by og den lange havnefront. Især når man hænger et 360 graders kamera ud fra tårnet – her i ringformatet.

 

Alle indtryk fra Souq’en

Souq’en (markedet) i Muscat, Oman, er en farvestrålende oplevelse med indiske sælgere, lokale mænd i lange kjortler og med mere eller mindre tildækkede kvinder krydret med en flok krydstogtturister.

Se om du kan overskue de to gange 180 grader.